Täyteläinen parsakeitto
Kevään sesonkiherkku. Ihanan samettinen sekä täyteläinen parsakeitto sopii alkuruuaksi tai kevyeksi pääruuaksi. Keitto maustetaan maustesuola Vegetalla, joka on balkanilaisen keittiöiden luottoaines. Maustesuolan huolellisesti valitut ainesosat takaavat maustamisen onnistumisen
Ainekset ja ohje:
- 200 g perunaa
- 500 g vihreää parsaa
- 20 g voita
- 100 g sipulia
- ½ nippu persiljaa
- 50 ml valkoviiniä
- 3 tl Vegeta maustesuolaa
- 100 ml ruokakermaa
Lisäksi:
- 4 viipaletta patonkia, paahdettuna
- 1 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi ja poista parsasta puiset osat.
Paista hienonnettu sipuli kuumassa voissa läpikuultavaksi. Lisää perunat, parsa, hienonnettu persilja ja vettä juuri sen verran, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä noin 25 minuuttia. Lisää kypsennyksen lopussa valkoviini ja Vegeta maustesuola.
Anna jäähtyä hieman ja soseuta blenderissä. Kaada takaisin kattilaan, tarkista maku ja lisää ruokakerma, lämmitä kuumaksi. Viimeistele annokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja tarjoile paahdetun patongin kera.