Tomaattinen paprikapannu Lecho

Tomaattinen paprikapannu Lecho

Nezhin Lecho on tomaattinen paprikakastike, joka kuuluu vahvana osana balkanin keittiötä.
Valmista lechosta helppo ja herkullinen shakshuka-tyylinen brunssipannua.

Lecho

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk Nizhyn Lecho
  • 2-4 kanamunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 prk kikherneitä tai kidneypapuja (vapaa valintainen)
  • mustapippuria, suolaa
  • yrttejä (esim. korianteria, persiljaa)
  • tuoretta vaaleaa leipää

Paista pannulla öljyssä hienonnettu sipuli. Lisää purkki Lecho-kastiketta ja kikherneet, anna porista noin 5 minuuttia.

Tee kastikkeeseen kauhalla pienet kuopat ja riko niihin kananmunat, 2–4 kanamunaa pannun koon mukaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet sopivan kypsiksi, keltuainen saa jäädä hieman löysäksi.

Ripottele kanamunien pinnalle mustapippuria, ripaus suolaa ja tuoreita yrttejä. Tarjoa höyryävänä tuoreen leivän kera. Herkullisia hetkiä!

Nezhin -kasvislisukkeita löydät parhaiten K-ryhmän ruokakaupoista sekä Puuiloista.