Vadelma-suklaajuustokakku
Vadelma-suklaajuustokakku
(24-26 cm piirakkavuoka)
Pohja:
180 g keksejä (esim. Bastogne)
75 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
170 g tuorejuustoa
1 prk (397 g) Dovgan kondensoitua maitoa
1 kananmuna
2 rkl sitruunamehua
3 dl vadelmia (tuoreita tai kotimaisia pakastevadelmia)
Päälle:
n. 40 g suklaata
3 rkl kuohukermaa
Valmistus:
1. Tee ensin pohja. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussin sisällä kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin ja lämmitä uuni 175-asteeseen.
2. Valmista täyte vatkaamalla tuorejuustoa ja kondensoitua maitoa sähkövatkaimella. Lisää vähitellen kananmuna ja vatkaa vain sen verran että täyte sekoittuu. Lisää joukkoon sitruunamehu.
3. Asettele vadelmat jäähtyneelle piiraspohjalle. Kaada päälle tuorejuustosta ja kondensoidusta maidosta tehty täyte ja paista kakkua175-asteisessa uunissa n. puolen tunnin ajan kunnes täyte hieman jähmettyy. Täyte jähmettyy vielä lisää jäähtyessään.
4. Jäähdytä kakku.
5. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita siihen kerma. Lisää kermaa tarvittaessa. Levitä seos jäähtyneen juustokakun päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Tarjoa vadelma-suklaajuustokakku sellaisenaan tai marjojen kera.