Voileipäkakut
Voileipäkakku on herkullinen ja näyttävä tarjottava, jonka voit koristella mielesi mukaan. Tässä kaksi maukasta ehdotusta!
Tonnikalavoileipäkakku
Resepti: Sari Spåra
10 x 30 cm vuoka
18 viipaletta paahtoleipää
Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä, valutettuna
2 kanamunaa
1/2 dl tilliä, silputtuna
2 prk à 150 Creme Fraichea
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl majoneesi Provansal
1 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa
Kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl majoneesi Provansal
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
Koristeluun:
160/112 g Old Riga Savustettu kilohaili öljyssä
Rucolaa
Sitruunan ohuita siivuja
Kostutukseen:
Maitoa
Vuokaan:
Muovikelmua
- Vuoraa sopiva leipävuoka muovikelmulla.
- Viipaloi paahtoleivän reunat pois.
- Keitä kananmunat koviksi ja anna jäähtyä. Kuutioi ne sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.
- Valuta tonnikalat ja sekoita täytteen ainekset yhteen.
- Lado leipävuoan pohjalle rivi paahtoleipiä. Kostuta maidolla melko reilusti.
- Levitä leivän pinnalle reilusti täytettä ja toista tämä kierros kunne solet leipävuoan reunojen korkeudella. Kostuta vielä viimeinen leipärivi kevyesti ja nosta muovikelmun reunat pohjan peitoksi. Laita päälle sopiva paino ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- 7.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää majoneesi ja mausteet käännellen joukkoon.
- Kippaa voileipäkakku vuoasta varoen sopivalle tarjoiluastialle. Levitä pintaan kuorrute ja koristele sen jälkeen rucolalla ja savustetulla kilohaililla.
- Siivuta sitruuna ohuiksi siivuiksi ja nosta tarjoilulautaselle koristeeksi
Kinkkuvoileipäkakku
Resepti: Sari Spåra
10 x 30 cm vuoka
18 viipaletta paahtoleipää
Täyte:
1 1/2 dl majoneesi Provensal
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk à 150 g Creme Fraichea
2 dl kuutioitua savustettua kinkkua
1 1/2 dl kurkkusalaattia
1 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa
Kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl majoneesi Provansal
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
Kostutukseen:
Maitoa
Koristeluun:
Esim. kinkkusiivuja, kirsikkatomaatteja, yrttejä, juustoraastetta
Vuokaan:
Muovikelmua
- Vuoraa sopiva leipävuoka muovikelmulla.
- Viipaloi paahtoleivän reunat pois.
- Sekoita täytteen ainekset yhteen.
- Lado leipävuoan pohjalle rivi paahtoleipiä. Kostuta maidolla melko reilusti.
- Levitä leivän pinnalle reilusti täytettä ja toista tämä kierros kunnes olet leipävuoan reunojen korkeudella. Kostuta vielä viimeinen leipärivi kevyesti ja nosta muovikelmun reunat pohjan peitoksi. Laita päälle sopiva paino ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää majoneesi ja mausteet käännellen joukkoon.
- Kippaa voileipäkakku vuoasta varoen sopivalle tarjoiluastialle. Levitä pintaan kuorrute ja koristele sen jälkeen mieleiseksi.