Jälkiruoat

Karamelli-omenapiirakka

Helppo ja herkullinen omenapiirakka kinuskitäytteellä.

Ainekset ja ohje:

Pohja:
4,5 dl Vehnäjauhoja
150 g voita
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna

Täyte:
1 prk Sharlotka-omenapaloja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
1 prk (397g) Dovgan karamellisoitua kondensoitua maitoa

Sekoita kaikki taikinapohjan ainekset yhteen ja vaivaa kevyesti. Jaa taikina kahteen osaan.
Voitele ja jauhota irtopohjallinen piirakkavuoka, ja kauli toinen osa taikinasta pohjaksi.
Levitä pohjan päälle purkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa tasaiseksi kerrokseksi.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä ne karamellisoidun maidon päälle.

Muotoile jäljelle jääneestä taikinasta kuori ja voitele piirakka kananmunalla.
Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 35-40 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.

Katso kokkausvideo tästä: Karamelli-omenapiirakka

Resepti tehty yhteistyössä Sonja Melina