Dim Sumit – herkulliset taikinanyytit ovat tulleet tunnetuksi kiinalaisesta ruokakulttuurista. Alun perin ne ovat olleet olennainen osa teekestejä.
Dim sum-nyytit ovat kuin dumplingseja. Pyöreitä taikinanyyttejä voidaan täyttää esimerkiksi liha-, kala- tai kasvistäytteillä. Tiger Brand Dim Sumeja löytyy kahdessa eri maussa. Ohuen taikinakuoren täytteenä on mausteinen kimchi-kasvistäyte, vegaaninen tuote, tai aasilaisin maustein maustettu porsaanlihatäyte.
Tiger Brand Dim Sum-nyytit on valmistettu perinteisen reseptin mukaisesti ja maistuvat kuin kotona tehdyiltä. Tuotteet eivät sisällä lisäaineita, keinotekoisia aromeja, aromivahventeita, väri- tai säilöntäaineita.
Pakasteesta löytyvien Dim Sum -nyyttien valmistamien kotikeittiössä käy vaivatta. Voit valmistaa ne helposti keittämällä tai höyryttämällä. Vinkki: Rapean pinnan saat, kun pyöräytät keitetyt dim sum-nyytit kuumalla paistinpannulla öljyssä.
Nauti herkulliset dim sumit rapean chiliöljyn kera tai valmista niistä maukas keitto – reseptin löydät alta.
Keittämällä: Laita jäiset dim sum nyytit n. 1,5 litraan kiehuvaan, kevyesti suolalla maustettuun veteen. Sekoita kevyesti ja peitä kattila kannella, odota kunnes vesi taas kiehuu. Kun vesi kiehuu, poista kansi ja vähennä lämpöä keskilämmölle. Heti kun nyytit irtoavat pohjasta ja nousevat pintaan, jatka keittämistä noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kiinteää. Nosta varovasti vedestä reikäkauhalla ja tarjoa soijakastikkeen kera.
Höyryttämällä: Höyrytystä varten täytä riittävän suuri kattila 5 cm vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita dim sumit leivinpaperilla vuorattuun kattilaan ja höyrytä kannen alla noin 8–10 minuuttia. Tarkista välillä, onko kattilassa edelleen tarpeeksi vettä ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Tarjoile valmiit dim sumit soijakastikkeen ja hienonnetun korianterin kera.
Dim sum-keitto
Ainekset ja ohje (3 annosta)
Liemi:
- 10 dl vettä
- 3 tl Vegeta kasvisliemijauhetta
- 1 sipuli
- 4 rkl Deroni -soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- Peukalon pään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
- 1,5 rkl sokeria
Muut ainekset
- 9 kpl pieniä ruskeita herkkusieniä
- 2 porkkanaa
- 2 rkl seesamiöljyä (paahdetuista seesaminsiemenistä) paistamiseen.
- 1 pss Vegan Kimchi Dim-Sum
- (Suolaa halutessasi)
- 1 kevätsipulin vartta
- Halutessasi Deroni -chilikastiketta
Lisää kattilaan vesi, kasvisliemijauhe, pilkottu sipuli, kalakastike, raastettu inkivääri ja sokeri. Keitä lientä 15-20 min hiljalleen kannen alla.
Lisää loppuvaiheessa Dim-Sumit. Puolita sienet, pilko porkkanat ohuiksi paloiksi. Paista sienet ja porkkanat kypsiksi seesamiöljyssä. Lisää kaikki liemen joukkoon ja anna hautua hetki. Lisää halutessasi suolaa. Lisää juuri ennen tarjoilua vielä päälle pilkottua kevätsipulia. Jos kaipaat lisäpotkua, voit lisätä vielä annoksen päälle Deroni-chilikastiketta
******
Kysy tuotteita ruokakaupastasi!
Tiger Brand Dim sum- nyytit löytyvät parhaiten K-ruokakauppojen pakastealtaista. Voit tarkistaa saatavuuden K-kaupastasi tästä painikkeesta, muista valita oma kauppasi ⇄ -kohdasta