Ihanaa Makunautintoa Pääsiäiseen: Herkulliset Reseptit
Pääsiäinen on täynnä herkuttelun iloa, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa tätä värikästä juhlaa kuin valmistaa herkullisia pääsiäisruokia ystävien ja perheen kanssa? Alla on muutama helppo ja maistuva resepti, jotka tuovat pöytään pääsiäisen iloisen tunnelman.
Suolakinuskimousse
Pääsiäisen hittiherkku! Töhnämunat eli täyteläisellä moussella täytetyt suklaamunan puolikkaat ovat helppo ja hauska jälkiruoka. Tämä suolakinuskimousse valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.
Ainekset ja ohje:
Annoksesta täytetty 12 suklaamunan puolikasta
- 6 kpl suklaamunaa
- 1/2 purkkia Dovgan Kondensoitu maito, karamellisoitu
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- sormisuolaa / iso rakeista suolaa
Vatkaa tuorejuusto ja karamellisoitu kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku. Lisää halutessasi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Halkaise suklaamunat varoen saumakohdasta veitsellä kahtia ja täytä puolikkaat kinuskimuoussella. Ennen tarjoilua koristele annokset hyppysellisellä sormisuolaa ja suklaa rouheella.
Aprikoosi Parfait
Ihanan raikas muta täyteläinen jälkkäri pääsiäispöytään!
Kuvan parfaitissa käytimme appelsiinisokeria ja suklaamunia koristeluun ja välissä on aprikoosifluidia ja päällä kermavaahtoa.
Ainesosat:
Parfait:
- 2,5 dl vispikermaa
- 1 purkki (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa (esim. Dovgan)
- 1 dl Euro-East aprikoosinektaria
Aprikoosifluid:
- 2 dl aprikoosinektaria
- 2 liivatelehteä
- 3 rkl vettä
Koristeluun:
- Kermavaahtoa ja värillisiä suklaamunia ja appelsiinisokeria
Valmistusohje:
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotettu kerma kondensoidun maidon kanssa varovasti nostellen. Lisää sitten aprikoosinektari. Laita seos pakastettavaan astiaan ja pakasta vähintään kuusi tuntia, välillä sekoittaen.
- Valmista aprikoosifluid liottamalla liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata liivatelehdet kattilassa 3 rkl vedessä miedolla lämmöllä. Sekoita sulatettu liivate ohuena nauhana aprikoosinektariin. Anna hyytyä kylmässä, sekoita välillä tarvittaessa.
- Vaahdota kerma, lisää sokeri ja ripaus vaniljaa.
Appelsiinisokeri:
- Kahden appelsiinin kuori raastettuna
- 1 dl hienoa sokeria
- Valmista appelsiinisokeri sekoittamalla raastettu appelsiinin kuori hienoon sokeriin.
Esillepanoon
- Valitse tarjoiluastia ja ota jäädykepakastimesta hieman sulamaan ennen kokoamista.
- Kokoa annos laittamalla pohjalle aprikoosifluidia, sitten jäädykemassaa ja jatka kerrostamista kunnes astia on täynnä. Koristele paahdetulla appelsiinisokerilla ja suklaamunilla.
- Voit myös pakastaa tarjoiluastian ennen kokoamista pitääksesi annoksen kylmänä ja raikkaana tarjoiluhetkellä.
Björk Spritz
Raikas. Herkullinen. Houkutteleva. Tällainen on keväinen drinkki Björk spritz.
Matala alkoholinen juoma sopii aperitiiviksi sekä juhladrinkiksi.
Resepti yhteistyössä: Rica Bar
Kuva: MiNi Visuals
Ainekset ja ohje:
- 4 cl Dovgan Koivunmahlajuoma, minttu
- 2 cl Seljankukkalikööri tai -mehutiivistettä
- 6 cl Prosecco
- top soda
Rakenna viinilasiin jäiden päälle koristele mintulla ja limen siivulla.
Mämmimousse
Pääsiäisherkutteluun sopivan mämmimoussen voi tarjoilla suklaamunan puolikkaista tai perinteisemmin jälkiruokakulhosta.
Ainekset ja ohje:
Annoksesta täytetty 12 suklaamunan puolikasta
- 6 kpl suklaamunaa
- 1 dl Dovgan Kondensoitu maito, makeutettu
- 2 dl vispikermaa
- 100 g mämmiä
- Mangopilttiä
Vispaa kerma kuohkeaksi, vatkaa hiljemmällä nopeudella joukkoon kondensoitu maito. Lisää mämmi käännellen seokseen. Tarkista maku. Lisää maun mukaan mämmiä tai jos haluat lisää makeutta, niin lisää kondensoitua maitoa. Anna seistä hetki jääkaapissa.
Halkaise suklaamunat varoen saumakohdasta veitsellä kahtia ja täytä puolikkaat mämmimoussella. Ennen tarjoilua koristele annokset mangopiltillä ja suklaa rouheella.
Caramel Frappe -herkkukahvi
Tämä jääkahvi on todellinen herkkukahvien herkku, missä yhdistyy karamellisoitu kondensoitu maito sekä vaniljajäätelö. Ihana jälkiruokakahvi!
Kuva: Ida Leino
Ainekset ja ohje:
- 1dl Vettä
- 1dl Maitoa
- 1rkl Pikakahvia
- 1rkl sokeria
- reilu ruokalusikallinen Dovgan karamellisoitua kondensoitua maitoa
- vajaa 1 dl vaniljajäätelöä
- Reilusti jääpaloja
Aloita herkkukahvin valmistus kahvista. Sekoita pikakahvi kuumaan veteen, lisää maito sekä sokeri ja anna jäähtyä jääkaappi kylmäksi.
Murskaa reilu määrä jääpaloja monitoimikoneella tms. Lisää jäämurskaan kylmä kahvi, reilu ruokalusikallinen karamellisoitua kondensoitua maitoa sekä siivu vaniljajäätelöä ja sekoita monitoimikoneessa. Kaada laseihin ja nauti.
Lasien koosta riippuen tällä reseptillä syntyy yks iso tai 2–3 pienempää caramel frappe annosta.
Resepti pr-yhteistyö: Ida Leino