Adjika-pelmenit
Herkulliset Adjika-pelmenit valmistuvat helposti ja nopeasti. Kokeile!
Adjika on georgialainen mausteinen tomaattipohjainen kastike, joka antaa lisää makua ruokaan kuin ruokaan.
Ainekset ja ohje (2 annosta 10 min)
- 1 pss Taschki liha-tai kasvispelmeneitä
- suolaa
- 1-2 laakerinlehteä
- muutama maustepippuri
- noin 1 dl Dovgan Adjikaa
- 3 rkl kylmää voita
Tarjoiluun
- smetanaa
- tilliä
Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla, laakerinlehdillä sekä maustepippureilla.
Laita pelmenit kiehuvaan veteen ja sekoita huolellisesti hetken aikaa, jotteivat pelmenit tartu kattilan pohjaan. Keitä pelmeneitä 8 minuuttia.
Poista vesi kattilasta ja lisää adjika sekä voikuutiot pelmenien sekaan ja sekoita, kunnes voi on sulanut.
Tarjoile pelmenit smetanan ja tillin kanssa.
Taschki-pelmenejä löydät suurimpien K-ryhmän ruokakauppojen sekä Turun Osuuskaupan pakastevalikoimasta.
Katso reseptivideo YouTubesta.