Adjikassa marinoitu possunniska

Adjikassa marinoitu possunniska

Hyvin marinoitu liha on maukas sekä murea ja grillauksesta tulee vielä oma herkullinen makunsa. Pitkään marinoitu liha ottaa aikansa, mutta on sen arvoista.
Kokeile hieman tulisessa Adjika-kastikkeessa marinoitua possua kesän grillijuhliin.

Adjika on tulinen tomaatti-paprikakastike, joka sopii salsan tavoin dippikastikkeeksi tai pääruoan lisukkeeksi tai marinoimaan lihatuotteet.

Ainekset ja ohje:

Leikkaa sipuli renkaiksi ja lihasta sopivat lihapalat tai pihvit.
Laita lihat, sipulit ja suola astiaan, lisää sitruunan mehu ja Adjika.
Pyöräytä käsin kaikki ainekset kunnolla sekaisin. 

Anna marinoittua 6 tuntia huonelämmössä ja sitten n.12 tuntia jääkaapissa.

Ota lihat n4 tuntia ennen valmistamissa huonelämpöön.
Jos lihat ovat paloina, laita ne varrastikkuihin sipuleiden kera ja grillaa kuummassa grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Jos liha pihveinä, grillaa sellaisenaan kuumassa grillissä noin 15 minuuttia välillä käännellen.

Tarjoa liha Adjika-kastikeen ja kasvisten kanssa.