Ajvar-jauhelihakastike
Jauhelihakastike on suomalaisten ikisuosikki. Arkiruokien klassikko saa upean täyteläisen maun, kun siihen lisätään balkanilaisen keittiön luottoainesta paprika-munakoisotahna ajvaria. Kokeile helppoa reseptiä!
Ajvar on Balkanilainen perinteinen grillatusta paprikasta, tomaatista ja munakoisosta valmistettu tahna. Levitä ajvaria leivän päälle, käytä kastikkeena tai nauti liharuokien lisäkkeenä.
Deroni Paprika-munakoisotahna on valmistettu tuoreista kasviksista ilman lisäaineita, keinotekoisia aromeja tai arominvahventeita.
Herkullista Ajvaria löydät Euro-Eastin verkkokaupasta, K- ja S-ryhmän ruokakaupoista ja Kärkkäiseltä.
Ainekset ja ohje (4 hlö)
- 1 prk Deroni Ajvar -kastiketta tai Deroni Lutenitsa -kastiketta
- 400 g jauhelihaa
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl kuivattua basilika
- 2 tl paprikajauhetta
- noin 1 dl vettä
- tuoretta persiljaa
- parmesaanijuustoa
- 400 g pastaa
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Hienonna kuorittu punasipuli sekä valkosipuli, kuullota niitä paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta ohjeen mausteilla. Sekoita jauhelihan joukkoon ajvar-kastike.
Kaada tyhjään ajvar-kastikepurkkiin noin desilitra vettä, ravista ja lisää liemi kastikkeen joukkoon. Kuumenna ja anna hautua 10 minuuttia kannen alla. Keitä tällä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Viimeistele ajvar-jauhelihakastike tuoreella persiljalla sekä parmesaanijuustolla.