Andalusialainen tomaattisimpukkakeitto
Sukella makujen lumoavaan maailmaan Andalusian sydämessä valmistetun herkullisen tomaattisimpukkakeiton parissa! Tämä hienostunut ja samalla sielukas keitto yhdistää tuoreet Larsen simpukat herkulliseen tomaattikastikkeeseen sekä täyteläiseen kermaan, luoden makuelämyksen, joka hivelee jokaista aistiasi.
Tarvitset:
- 2 prk Larsen simpukoita tomaattikastikkeessa
- 1 tlk kokonaisia tomaatteja (800 g)
- 1 Sipuli
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 100 g Kermaa
- ½ nippu timjamia
- 4 cl Sherryä
- Suolaa, pippuria
Valmistusaika: noin 30 min.
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli. Valuta tomaatit ja simpukat, säilytä tomaattien mehu ja hienonna tomaatit karkeasti. Pese timjami (jätä muutama oksa koristeluun), nyppää lehdet oksista ja hienonna ne.
Kuumenna oliiviöljy, lisää hienonnettu sipuli ja kuullota, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Kaada tomaattimehu sekaan, lisää hienonnettu timjami ja kiehauta. Lisää hienonnetut tomaatit ja simpukat, lämmitä yhdessä, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Vaahdota kerma kovaksi, lisää sherry ja sekoita se kermavaahtoon. Annostele tomaattisimpukkakeitto neljään keittokulhoon, tarjoile lusikallisella sherrykermaa ja koristele halutessasi timjaminlehdillä. Volá!