Avokadojäätelö mansikoilla
Makeutettu kondensoitu maito on monipuolinen jälkiruokien ja leivonnaisten raaka-aine. Tuotetta myydään useissa ruokakaupoissa ja tavarataloissa säilykehyllyillä.
Valmista tämä kauniin vihreä avokadojäätelö ja tarjoa mansikoiden ja kondensoidun maidon kanssa. Sopii erinomaisesti kevään ja kesän juhliin raikkaaksi jälkiruuaksi.
Ainekset ja ohje (n. 10 annosta):
- 1 prk (397g) Dovgan Kondensoitu maito, makeutettu
- 5 dl vispikermaa
- 2 avokadoa
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- ½ l tuoreita mansikoita
- Dovgan Kondensoitu maito, makeutettu
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon kondensoitu, makeutettu maito.
Puolita avokadot ja poista kivet. Hienonna hedelmäliha ja sekoita se vaniljasokerin kanssa vaahdon joukkoon. Tarkista maku.
Vuoraa litran vetoinen leipävuoka tuorekelmulla ja kaada seos vuokaan, tasoita pinta.
Laita vuoka pakastimeen yön yli.
Kumoa tarjoiluvadille, poista tuorekelmu ja koristele tuoreilla mansikoilla. Valuta pinnalle hieman makeutettua kondensoitua maitoa. Tarjoa!
Resepti ja kuvat yhteistyössä Kati Jaakonen, Hellapoliisi