Baltian Kalaherkut

Baltian Kalaherkut

Nauti kalasta osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Kokeile vaihteeksi kilohailia, josta voit tehdä niin lämpimät voileivät, burgerit kuin herkulliset pääruoat.

Kilohailiburgeri piparjuurimajoneesilla

ruisleipää
Old Riga savustettua kilohailia öljyssä (160 g)
Provensal-majoneesia
piparjuuritahnaa
punasipulia
salaatinlehtiä
sitruunamehua
tilliä

Sekoita majoneesiin piparjuuritahnaa, mausta seos sitruunamehulla, tillillä ja mustapippurilla.
Valuta kilohailista öljy ja paahda leivät leivänpaahtimessa. Viipaloi punasipulista renkaita. Kokoa burgeri levittämällä leivälle piparjuurimajoneesia, sipulirenkaita, kilohailia sekä salaattia ja haukkaa!

Kilohailipiiraat

Old Riga savustettua kilohailia öljyssä (160 g)
500 g voitaikinaa
kananmuna

Laita voitaikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja leikkaa neliöiksi. Levitä toiselle puolelle 1-2 palaa kilohailia ja käännä toinen puoli kalojen päälle. Painele pasteijat haarukalla reunoilta kiinni. Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ruisleipää ja savustettua kilohailia öljyssä

4 kpl ruisleipää (esim. Reissumies)
50 g voita tai margariinia
Riga Gold savustettua kilohailia öljyssä (160 g)
1 kpl keitetty kananmuna
Salaatinlehtiä, kevätsipulia, tilliä.

Levitä leipien pintaan voita tai margariinia. Lisää päälle salaatinlehtiä, muutama pala savustettua kilohailia ja pari siivua keitettyä kananmunaa. Koristele leivät kevätsipulilla ja tillillä.

Lämpimät kilohailileivät

Savustettu tai paistettu kilohaili sopii mainiosti myös lämpimiin voileiviin. Tällä helpolla ohjeella saat herkullisen ilta- tai välipalan nopeasti.

4-6 kpl  ruisleipää (esim. Reissumies) tai paahtoleipä
50 g voita tai margariinia
160 g  savustettua kilohailia öljyssä tai paistettua kilohailia tomaattikastikkeessa
100 g juustoraastetta
kevätsipulia, tilliä.

Levitä leipien pintaan voita tai margariinia. Lisää päälle muutama pala savustettua kilohailia tai paistettua kilohailia tomaattikastikkeessa. Ripottele päälle juustoraastetta ja hienonnettua kevätsipulia ja tilliä.
Paista leipiä uunissa muutaman minuutin ajan kunnes juusto on sulanut.
Tarjoile leivät lämpiminä heti valmistuksen jälkeen.

Uudet perunat ja savustettu kilohaili öljyssä

Uudet-perunat+kilohaili

Uusia perunoita 1 kg
Riga Gold savustettua kilohailia öljyssä (160 g)

Tillin varsia, kirsikkatomaattia, kurkkua, fetajuustoa, salaatinlehtiä
Merisuolaa 1tl

Pese perunat kuorettomiksi, keitä hiljalleen noin 20 min ja lisää suolaa ja tillinvarsia. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri peittyvät. Kaada pois vesi ja peitä kattila muutamalla talouspaperipalalla tai puhtaalla pyyhkeellä. Anna höyrystyä kannen alla noin 5 minuuttia.

Asettele lautaselle perunat ja savustettua kilohailia öljyssä. Lisää salaatinlehtiä, kirsikkatomaatin puolikkaita, kurkkusiivuja ja fetajuustokuutioita. Voit käyttää kalaöljyä myös perunan kanssa. Koristele tillillä.

Uudet perunat, paistettu munakoiso ja savustettu sillifilee

Uudet-perunat+munakoiso-sillifilee

Uusia perunoita 1 kg
Dovgan savustettu sillifilee öljyssä 160 g
Paistettua munakoisoa 530 g
Tillin varsia, salaatinlehtiä
Merisuolaa 1tl

Pese perunat kuorettomiksi, keitä hiljalleen noin 20 min ja lisää suolaa ja tillinvarsia.
Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri peittyvät. Kaada pois vesi ja peitä kattila muutamalla talouspaperipalalla tai puhtaalla pyyhkeellä. Anna höyrystyä kannen alla noin 5 minuuttia.

Asettele lautaselle perunat, paistettu munakoiso ja  savustettu sillifilee.
Voit käyttää kalaöljyä perunan päälle. Koristele tillillä ja salaatilla.

Uudet perunat ja lohifilee

Uudet-perunat+lohifilee

Uusia perunoita 1 kg
Dovgan lohenfilee omassa mehussa 200 g
Euro-East suolakurkkua tai maustekurkkua
Tillin varsia
Merisuolaa 1tl

Pese perunat kuorettomiksi, keitä hiljalleen noin 20 min ja lisää suolaa ja tillinvarsia.
Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri peittyvät. Kaada pois vesi ja peitä kattila muutamalla talouspaperipalalla tai puhtaalla pyyhkeellä. Anna höyrystyä kannen alla noin 5 minuuttia.

Asettele lautaselle perunat ja lohifileen paloja. Lisää muutama siivu suola- tai maustekurkkua. Koristele tillillä ja nauti herkullisesta kesäruoasta!

Kilohaililla täytetyt ruissipsit

6 perunaa
3 keitettyä kananmunaa
200 g ranskankermaa
suolaa, pippuria
1 punasipuli
3 kevätsipulia
1 prk Riga Gold savustettua kilohailia öljyssä (160 g)
ruissipsejä

Keitä kananmunat ja kuoritut perunat. Pilko jäähtyneenä pienemmiksi. Valuta kilohaili öljystä ja pilko paloiksi. Hienonna myös punasipuli ja viipaloi kevätsipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja täytä ruissipsit.