Candy Cane Fudge
Tämä laktoositon fudge on nopea ja helppo valmistaa, joten se sopii erinomaisesti vaikka kiireisen joulun ajan leivontahetkiin!
Ainesosat:
- 400 g maitosuklaata (laktoositon)
- 397 g laktoositonta kondensoitua maitoa (1 purkki)
- 60 g voita (laktoositon)
- 6 kpl piparminttukeppiä (murskattuna)
Koristeeksi:
- 6 kpl piparminttukeppiä (murskattuna)
Tee näin:
- Vuoraa noin 22×16 cm kokoinen vuoka kelmulla.
- Pilko suklaa teflonkattilaan. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulatettu voi.
- Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes massa on tasaista. Sekoita koko ajan, jotta suklaa ei pala pohjaan.
- Murskaa kuusi piparminttukeppiä muovipussissa hakkaamalla niitä esimerkiksi kaulimella tai pyöräytä tehosekoittimessa. Lisää seokseen.
- Kaada seos vuokaan ja murskaa päälle vielä kuusi piparminttukeppiä koristeeksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä valmista fudgea jääkaapissa.
Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. Maistuu parhaimmalta kylmänä ja sopii hyvin lahjaksi vaikka lapsen opettajalle tai tutuille!