Dim sum-keitto
Tässä tulee Dim sum -keitto todelliselle Kimchin ystävälle.
Ihanan makea liemi ja Kimchin hapokkuus sopivat mainiosti talviseen päivään.
Ota resepti talteen.
Ainekset ja ohje (3 annosta)
Liemi:
- 10 dl vettä
- 3 tl Vegeta kasvisliemijauhetta
- 1 sipuli
- 4 rkl Deroni -soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- Peukalon pään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
- 1,5 rkl sokeria
Muut ainekset
- 9 kpl pieniä ruskeita herkkusieniä
- 2 porkkanaa
- 2 rkl seesamiöljyä (paahdetuista seesaminsiemenistä) paistamiseen.
- 1 pss Vegan Kimchi Dim-Sum
- (Suolaa halutessasi)
- 1 kevätsipulin vartta
- Halutessasi Deroni -chilikastiketta
Lisää kattilaan vesi, kasvisliemijauhe, pilkottu sipuli, kalakastike, raastettu inkivääri ja sokeri. Keitä lientä 15-20 min hiljalleen kannen alla.
Lisää loppuvaiheessa Dim-Sumit. Puolita sienet, pilko porkkanat ohuiksi paloiksi. Paista sienet ja porkkanat kypsiksi seesamiöljyssä. Lisää kaikki liemen joukkoon ja anna hautua hetki. Lisää halutessasi suolaa. Lisää juuri ennen tarjoilua vielä päälle pilkottua kevätsipulia. Jos kaipaat lisäpotkua, voit lisätä vielä annoksen päälle Deroni-chilikastiketta