Dubai suklaa
Itämaista ylellisyyttä – pistaasia, kataifia ja suklaata
Dubai-suklaa on ylellinen ja näyttävä herkku, jossa yhdistyvät maitosuklaa, pistaasit ja rapeaksi paahdettu kataifi – ohut, hento filotaikina, joka tuo suussa rouskuvan rakenteen. Täytteen pohjana käytetään kondensoitua maitoa ja pistaasista valmistettua tahnaa, mutta reseptiä voi soveltaa helposti makusi ja aikataulusi mukaan.
Kataifin voi ostaa myös raakana: silloin se on valkoista, pehmeää ja usein myynnissä etnisissä kaupoissa pakasteena tai kylmästä. Raaka kataifi ruskistetaan itse pannulla voin kanssa, jolloin siitä tulee kullanruskea ja herkullisen paahteinen – aivan kuten perinteisessä reseptissä.
Herkun voi halutessaan tehdä myös hieman helpommin: käytä valmista pistaasitahnaa kondensoidun maidon ja kokonaisten pistaasien sijaan. Toiset lisäävät joukkoon myös tahinia tuomaan lisäsyvyyttä makuun.
Dubai-suklaa sopii täydellisesti juhlahetkiin, lahjaksi tai pääsiäispöytään – makea, täyteläinen ja takuulla mieleenpainuva makuelämys.
Ainekset (n. 10–12 palaa):
- 200 g maitosuklaata
- 50g valkosuklaata
- 1,5 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1 dl Dovgan makeutettua kondensoitua maitoa
- 1-1,5 dl paahdettua kataifia (murennettuna)
Valmistusohje:
Murskaa pistaasit tehosekoittimessa. Lisää kondensoitu maito ja pyöräytä vielä kerran. Huom! Mikäli täyte on liian paksua voit lisätä hieman maitoa/vettä halutessasi. Lisää sen jälkeen murennettu kataifi joukkoon ja sekoita. Sulata suklaat ja kaada muotin pohjalle puolet suklaasta, lisää pistaasi-kataifitäytettä ja peitä lopulla suklaalla. Koristele pistaasirouheella ja sulatetulla valkosuklaa raidalla, lisää halutessasi vihreää elintarvikeväriä. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.