Granaattiomena-panna cotta
- 2 annosta
- 30 min + noin 8 h hyytymiseen
Ainekset
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl Dovgan makeutettua kondensoitua maitoa
- 1,5 liivatelehteä
- 2,5 dl Euro-East luomu granaattiomenamehua
- 1,5 liivatelehteä
Tarjoiluun
- granaattiomenan siemeniä
- sitruunamelissaa
Ohje
- Kuumenna kuohukerma ja kondensoitu maito kattilassa lähes kiehuvaksi.
- Liota 1,5 liivatelehteä kylmässä vedessä parin minuutin ajan ja lisää sitten kuumaan kermaseokseen. Sekoita huolellisesti.
- Aseta tarjoiluastiat noin 45 asteen kulmaan käyttäen kananmunarasiaa alustana. Kaada kermaseos astioihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi.
- Kun panna cotta on hyytynyt, tee toinen kerros granaattiomenamehusta. Kuumenna mehu lähes kiehuvaksi ja sekoita joukkoon 1,5 liotettua liivatelehteä. Anna seoksen jäähtyä noin 15 min ennen kaatamista panna cottien päälle.
- Kun granaattiomenaseos on jäähtynyt, kaada se panna cottien päälle ja siirrä ne takaisin jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi.
- Tarjoile jälkkärit granaattiomenan siementen ja sitruunamelissan kanssa.
Tämän reseptin meille loihti Tastery.
Tästä katsomaan resepti Youtubesta