Helppo itse tehty Granaattiomenasiirappi
Makean kirpeä granaattiomenasiirapin voit keittää itse valmiista granaattiomenamehusta.
Granaattiomenasiirappi käy hyvin jälkiruoka- ja salaatinkastikkeeksi, drinkkeihin sekä liharuokien kanssa – käytä kuin balsamicoa.
Kokeile ja ihastu makuun sekä granaattiomenasiirapin monipuolisuuteen!
Ainekset ja ohje:
- 0,75L Euro-East Granaattiomenamehua Luomu
- 1,5 dl sokeria
- 1/2 dl sitruunamehua
Kaada granaattiomenamehu, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Kiehauta sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Keitä noin puolitoista tuntia keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes mehu on vetäytynyt ja nestettä on jäljellä noin 3,5 – 4 dl. Maista ja lisää halutessasi sokeria tai sitruunaa.
Siirappi saa lopullisen koostumuksensa jäähtyessään – liemi on lämpimänä melko juoksevaa. Koostumuksen muutoksen huomaa keittovaiheessa ja maistettaessa.
Jäähdytä liemi kattilassa ja kaada sitten säilytysastiaan. Granaattiomenasiirappi säilyy jääkaapissa noin 6 kk. Muista käyttää puhtaita ottimia tuotetta käytettäessä.