Grillattu naudan ulkofilee ja kasvisvartaat

Grillattu naudan ulkofilee ja kasvisvartaat

Helppo vinkki grillikauteen! Luottokastikkeet grilliherkkujen viimeistelyyn

Nappaa talteen yksinkertainen ohje, jolla loihdit pöytään vaivattomasti loistavan grilliaterian. Valitse grillikastike oman makumieltymyksesi mukaan – jokainen vaihtoehdoista on kokeilun väärtti! Tässä reseptissä mehevä naudan ulkofileepihvi paistetaan hiiligrillin lämmössä. Sen kylkeen valmistetaan herkulliset vartaat kauden kasviksista.

(Kuva: Mini Visuals)

Naudan ulkofileepihvit

Ota kokonainen ulkofilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen lihan käsittelyä.
Ennen pihvien leikkaamista kuivaa lihan pintaa hieman talouspaperilla ja tarkista miten päin lihas-syyt menevät. Leikkaa lihaa aina poikkisyin. Leikkaa pihvit noin 2–3 cm paksuisiksi.

Mausta pihvit rouhaisuilla suolaa. Laita pihvit reunalliseen astiaan ja kaada päälle tomaattista BBQ-kastiketta. Kääntele pihvit kastikkeessa, jotta makua tarttuu molemmille puolille. Peitä astia ja anna pihvien maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Valmistele sillä aikaa kasvisvartaat ja kuumenna grilli.

Kasvisvartaat

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1–2 esikeitettyä maissia
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 200 g halloumijuustoa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 15 minuuttia, jotta ne eivät syty palamaan grillissä.

Huuhtele kasvikset ja herkkusienet. Viipaloi kasvikset sekä halloumijuusto reilunkokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa maissista tukevalla veitsellä sopivan kokoisia kiekkoja. Vinkki! Leikkaa maissiviipaleisiin pienet ristiviillot keskelle, jolloin ne on helppo pujottaa vartaisiin.

Kokoa vartaat haluamassasi järjestyksessä. Ennen grillaamista sivele vartaat kevyesti rypsiöljyllä ja mausta suolalla sekä yrttimausteseoksella. Grillauksen yhteydessä voit sivellä tomaattista BBQ-kastiketta myös vartaisiin saadaksesi lisää herkullista makua. Grillaa vartaita keskilämmöllä useasti käännellen, kunnes kasvikset sekä halloumijuusto ovat saaneet kauniin värin.

Aseta pihvit grilliritilälle, kun grillissä on kuuma hiillos. Grillaa pihvit noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele vielä grillauksen yhteydessä marinadikastiketta pihvien pintaan saadaksesi lisää makua. Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

(Kuva: Mini Visuals)