Hapankaali-kinkkupiirakka

Hapankaali-kinkkupiirakka

Maukas hapankaali-kinkkupiirakka maistuu iltapalana teen kanssa tai vaikka vihersalaatin kera.
Kokeile helppoa reseptiä viikonloppuiltoihin.

Ainekset ja ohje:

  • 1 kpl (500g) Voi- tai lehtitaikinalevy, pakaste
  • n. 400 g Euro-East Hapankaali
  • 200 g Kinkkusuikale
  • 5 dl Emmental juustoraaste, voimakas esim. Mustaleima
  • 5 kananmunaa (4 täytteeseen, 1 voiteluun)
  • 2,5 dl ruokakerma
  • 1 tl mustapippuria myllystä

Piirakkavuoka 28cm ⌀
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa sulanut taikina kahteen osaan.

Lämmitä uuni 180℃ asteeseen.
Kauli toinen taikinapala piirakkavuokaan pohjaksi ja painele vuokaan. Taikina saa mennä hieman reunojen yli.

Huuhtele hapankaali kevyesti kylmällä vedellä, valuta hyvin. Lisää hapankaali sekä kinkkusuikaleet piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa kananmunat, ruokakerma, juustoraaste ja mustapippuri, kaada seos täytteiden päälle.

Kauli jäljelle jäänyt taikinapala piirakan kanneksi. Ummista piirakka hyvin, voitele pinta kananmunalla. Pistä pintaan muutama höyryreikä. Koristele halutessasi reunoista yli jääneellä taikinalla. Paista noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja taikina on kypsää.

Tarjoile hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai vihersalaatin kera.

  • Voit tehdä piirakan myös pellille. Tällöin taikinaa ei tarvitse jakaa kahtia, vaan kauli se lähes pellin kokoiseksi. Ei tarvitse voitelua, joten voit jättää yhden kananmuna ohjeesta pois. Lisää halutessasi hapankaalia täytteeseen.