Hapankaalilaatikko pekonilla
Maukas hapankaalilaatikko valmistuu käden käänteessä. Ruokaisuutta sekä makua laatikkoon tuo suikaloitu pekoni.
Ainekset ja ohje:
- 1 prk Euro-East Hapankaali 680g
- 2 pkt pekonia (280-300g)
- 1 prk ruokakermaa
- 1 sipuli
- 150 g juustoraastetta
- halutessasi voit lisätä 2 perunaa
- mausteet (suola, pippuri, laakerinlehti)
Paista pannulla paloiteltu pekoni rapeaksi. Lisää hienonnettu sipuli ja paista kullankeltaiseksi. Lisää hapankaali, peruna, kerma ja mausteet – kuumenna. Siirrä uunivuokaan, ripottele juusto seoksen päälle ja paista 150 asteisessa uunissa 30-60 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Tarjoile lämpimänä.
Jos hapankaali on makuusi liian voimakasta, voit huuhdella sen kevyesti kylmällä vedellä ennen pannulle lisäämistä.