Laskiaisen Pullavanukas

Laskiaisen Pullavanukas

Laskiaisen pullaherkku. Maukas pullavanukas sopii moneen herkkuhetkeen ja ohjeesta riittää usealle syöjälle.

Ohje on helppo ja täytteinä voi käyttää myös erilaisia marjoja, mustikkaa, mansikkaa, viinimarjoja sekä hilloja.

Pullavanukas

Ainekset ja ohje:

  • 1 pullapitko (450 g pullaa)
  • voita paistamiseen
  • 4 dl vadelmia (á 200g pakasteesta)
  • 2,5 dl Dovgan kondensoitua maitoa
  • 3 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun kermavaahtoa

Leikkaa pulla paloiksi ja paista palat kullanruskeiksi voissa pannulla. Voitele piirakkavuoka tai uunivuoka. Sekoita kulhossa kondensoitu maito, munat, maito ja vaniljasokeri.

Laita puolet paistetuista pullan paloista vuokaa ja lisää päälle reilu puolet vadelmista. Lisää vadelmien päälle loput pullat sekä vadelmat. Kaada tasaisesti kondensoitu maito-munaseos päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa folion alla ensin 20 minuuttia ja jatka paistamista ilman foliota vielä noin 15 minuuttia.

Ylijääneen kondensoidun maidon voit kaataa valmiin pullavanukkaan päälle, kuten vaniljakastiketta.

Huom. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muistathan kuumentaa ne kunnolla ennen käyttöä.