Kahvikakku kondensoidusta maidosta

Helppo ja maukas kahvikakku

Kuivakakku eli kahvikakku on klassikko jokaisessa kahvipöydässä. Klassisesta kakusta saa juhlapöydän katseen vangitsijan erilaisilla kuorrutteilla ja täytteillä. Kuivakakut säilyvät yleensä hyvin ja usein maku vain paranee maustuessaan.

Mehukas kahvikakku kondensoidusta maidosta maistuu herkulliselta sellaisenaan tai lisää taikinan täytteeksi marjoja ja erilaisia pähkinöitä.

Tämä resepti on kehitetty sodan aikana, kun raaka-aineita leivontaan ei ollut ollenkaan ja makeanhimo ei meinannut loppua ikinä. Joku keksi tämän ihanan maukkaan kakun, jonka tekemiseen tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen. Kondensoidun maidon ansiosta, tähän kakkuun et tarvitse lisätä sokeria ollenkaan ja kakusta tulee aivan upea, pehmeä ja jopa joulupöytään täydellisesti sopiva. – Sokerivaltakunta

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk Dovgan kondensoitua maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 180 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita, sulatettuna
  • 1 dl pakastemustikoita

~ Voit korvata mustikat esimerkiksi rusinoilla, pähkinöillä, kuivatulla hedelmäsekoituksella, vain mielikuvitus on rajana.

Esilämmitä uuni 175°C.
Sekoita kulhossa kananmunat vispilällä ja lisää kondensoitu maito. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhot seokseen. Lopuksi lisää sulatettu voi ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (n. 1l vetoisuus). Ripottele päälle jäiset mustikat ja paista uunissa noin 40 minuuttia.
Tarkista kypsyys puutikulla.

Resepti ja kuvat yhteistyössä: Sokerivaltakunta