Herkullinen säilykelihakeitto
Lämmin keitto lämmittää kylminä talvipäivinä. Säilykelihasta valmistettu keitto on helppoa ja edullista arkiruokaa.
Tarvitset:
1 punasipuli
1 suippopaprika
10 cm pala purjoa
tilkka valkosipuliöljyä
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
5 pientä porkkanaa
170 g kukkakaalta
1 litra vettä
1 dl Deroni paprika-tomaattitahnaa Lutenitsa
1½ dl raakaa makaronia
1 lihafondi
1 tl suolaa
400 g Monolithin naudan säilykelihaa
Valmistusohjeet:
1. Pilko punasipuli, paprika ja purjo.
2. Kuullota niitä paistinpannulla tilkassa valkosipuliöljyssä.
3. Laita kattilaan kuullotetut sipulit ja paprika.
4. Lisää kattilaan silputtu persilja, paloiteltu porkkana ja kukkakaali sekä vesi, paprika-tomaattitahna, makaronit, lihafondi ja suola ja anna kiehua kunnes makaronit ovat kypsiä.
5. Lisää lopuksi paloiteltu säilykeliha ja anna kiehahtaa pari minuuttia.
6. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
Resepti ja kuvat: Marika Kaila, Ranteita myöjen taikinasa -blogi