Kananuudeliwokki

Kananuudeliwokki – Fried chicken noodles

Tämä kiireisten arki-iltojen pelastus valmistuu pannulta pöytään noin puolessa tunnissa ja maistuu takuuvarmasti koko perheelle. Hyvän maun lisäksi kananuudeleiden sekaan voi piilottaa paljon kasviksia.

Ainekset ja ohje:

Kanasuikaleiden marinadi

Maustekastike

Yhdistä kulhossa kaikki kanasuikaleiden marinadiainekset ja sekoita kanasuikaleet joukkoon. Anna vetäytyä. Valmistele wokin muut ainekset maustumisen aikana.

Kuori ja hienonna inkivääri, leikkaa porkkana ja paprika ohueksi suikaleeksi, kevätsipulinvarret renkaiksi ja irrota parsakaalin nuput varresta.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät nuudelit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä kypsennyksen lopettamiseksi. Lisää nuudelipussin öljy ja sekoita kevyesti, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa. Laita sivuun.

Kuumenna wokkipannu ja lisää 1 rkl öljyä, paista kanasuikaleet kypsiksi. Poista kanat pannulta. Lisää wokkipannuun 1 rkl öljyä, kuumenna. Kuullota hetki inkivääriä sekä kevätsipulirenkaita. Älä ruskista.

Lisää porkkana, paprika sekä parsakaalin kukinnot. Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla. Paista sekoitellen korkealla lämmöllä, kunnes vihannekset ovat kypsiä, mutta silti rapeita ja säilyttävät värinsä. Kääntele joukkoon lopuksi valutettu selleriraaste.

Laske lämpö keskilämmölle, lisää paistetut kanasuikaleet ja nuudelit, sekoita hyvin kasvisten kanssa. Lisää wokkipannuun kaikki maustekastikkeen ainekset, nosta lämpöä ja paista sekoitellen, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin kastikkeen peitossa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Purista lopuksi ruoan päälle puolikkaan limetin mehu. Koristele kevätsipulin vihreällä ja tarjoile kuumana.