Karamelli-omenapiirakka
Helppo ja herkullinen omenapiirakka kinuskitäytteellä.
Ainekset ja ohje:
Pohja:
4,5 dl Vehnäjauhoja
150 g voita
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
Täyte:
1 prk Euro-East omenahilloketta
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
1 prk (397g) Dovgan karamellisoitua kondensoitua maitoa
Sekoita kaikki taikinapohjan ainekset yhteen ja vaivaa kevyesti. Jaa taikina kahteen osaan.
Voitele ja jauhota irtopohjallinen piirakkavuoka, ja kauli toinen osa taikinasta pohjaksi.
Levitä pohjan päälle purkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa tasaiseksi kerrokseksi.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä ne karamellisoidun maidon päälle.
Muotoile jäljelle jääneestä taikinasta kuori ja voitele piirakka kananmunalla.
Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 35-40 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.
Katso kokkausvideo tästä: Karamelli-omenapiirakka
Resepti tehty yhteistyössä Sonja Melina