Kermainen Mac & Cheese Cayennepippurilla

Kermainen Mac & Cheese Cayennepippurilla

Kokeile tätä vastustamatonta Mac & Cheese -reseptiä, joka yhdistää kolmea juustoa ja cayennepippurin tuomaa lämpöä! Tässä reseptissä käytetään sokeroimatonta kondensoitua maitoa, joka tekee kastikkeesta erityisen kermaisen!

Sokeroimaton kondensoitu maito on loistava valinta Mac & Cheese -reseptiin, sillä se sisältää enemmän proteiinia kuin tavallinen maito, mutta vähemmän rasvaa kuin kuohukerma. Tämä tekee kastikkeesta kermaisen ja täyteläisen, mutta ilman liiallista rasvaisuutta, mikä tekee annoksesta kevyemmän ja herkullisemman.

Täydellinen valinta jokaiseen pöytään, olipa kyseessä arki-illan nopea ateria tai viikonlopun herkkuhetki.

Mac & Cheese (1)

 

Ainekset:

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4½ kupillista (n. 1 l) vettä
  • 1 tölkki sokeroimatonta kondensoitua maitoa
  • 1 pss (400 g) sarvimakaronia
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ⅛–¼ tl cayennepippuria
  • 3 kupillista (340 g) mietoa tai keskivahvaa cheddarjuustoa raastettuna
  • 1 kuppi (115 g) mozzarellajuustoa raastettuna
  • ¼ kuppi (30 g) parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohjeet:

Valmista kastike: Kuumenna suuressa kattilassa voi keskilämmöllä. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.

Lisää nesteet: Vispilöi joukkoon vesi ja höyrystetty maito.

Keitä pasta: Lisää pasta, sipulijauhe, valkosipulijauhe ja cayennepippuri. Anna kiehua keskilämmöllä tai hieman miedommalla 9 minuuttia, tai kunnes pasta on al dente. Sekoita ajoittain, jotta pasta ei tartu pohjaan.

Lisää juustot: Kun pasta on kypsää, ota kattila pois lämmöltä ja lisää juustot. Sekoita, kunnes juustot sulavat ja seos sakenee jäähtyessään.

Tämä resepti tarjoaa kermaisen ja juuston makuelämyksen, joka on täydellinen lohturuoka mihin tahansa tilaisuuteen.