Keväinen peruna-parsasalaatti

Keväinen peruna-parsasalaatti

Keväiseen ruokapöytään kuuluu ehdottomasti peruna-parsasalaatti, jonka rinnalla maistuu niin liha-, kala- kuin kanaruokakin. Helppotekoinen perunasalaatti sopii myös juhlavan aterian osaksi, sillä kermainen koostumus ja parsannuput tekevät siitä upean ja herkullisen tarjottavan.

Peruna-parsasalaatti

Ainekset ja ohje (4 annosta):

  • 5 kiinteää perunaa
  • 1 nippu vihreää tankoparsaa (450 g)
  • 1 pussi Salaattisekoitusta (rucola, babypinaatti, punamangoldi/ vuonkaali)
  • 2 dl pakaste tai tuoreita herneitä
  • 1 kevätsipulin vihreä osa
  • suolaa

Majoneesikastike

  • 1,5 dl Provansal-majoneesia
  • 1 tl Euro-East piparjuuritahnaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Keitä perunat kuorineen runsaasti suolatussa vedessä. Anna jäähtyä.
Valmista kastike. Sekoita kulhossa kaikki kastikeainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele parsat, napauta käsin tai leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois. Leikkaa parsat muutaman sentin paloiksi. Keitä parsat kevyesti suolatussa vedessä 3–5 minuuttia, parsan paksuudesta riippuen. Kypsiin parsoihin saa jäädä purutuntumaa.
Vinkki. Keität parsat helposti ja nopeasti paistinpannulla. Laita paistinpannulle vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät.

Huuhtele kevätsipuli ja leikkaa pieneksi suikaleeksi. Jos käytätä pakasteherneitä, sulata herneet.
Kuori ja paloittele jäähtyneet perunat. Sekoita keskenään majoneesikastike perunat, parsat, kevätsipuli, herneet. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Laita salaattisekoitus laakealle tarjoiluastialle ja kaada peruna-parsasalaatti päälle. Halutessasi voit sekoittaa salaattisekoituksen ja peruna-parsasalaatin keskenään juuri ennen tarjoilua.