Key lime -piirakka
Raikas key lime piirakka valmistuu kädenkäänteessä. Kondensoitu maito on kuin luotu tähän reseptiin ja tekee piirakasta pehmeän makuisen. Resepti on gluteeniton, kun käytät siihen gluteenittomia digestive keksejä.
Tarvitset:
- 1 paketin digestive keksejä (gluteeniton)
- 4 rkl sulatettua voita
- 1 tölkki (397 g) Dovgan kondensoitua maitoa
- 1,5 dl maitorahkaa
- 3 kananmunan keltuaista
- Kolmen limen mehut ja yhden limen raastetut kuoret
Valmistusohje:
- Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Murskaa digestive keksit ja lisää murskaan sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Levitä massa kakkuvuokaan tasaiseksi pohjaksi ja nosta hieman vuoan reunoille.
- Mittaa kulhoon kondensoitu maito, maitorahka ja kananmunan keltuaiset ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.
- Lisää raastettu limen kuori ja mehu. Sekoita jälleen hyvin.
- Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Tasoita.
- Paista 200 C uunissa noin 15-20 minuuttia. Älä ruskista!
Täyte saa olla keskeltä hieman heiluva. - Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
- Koristele kermavaahdolla, limen palasilla ja limenkuorella.
Resepti ja video: Helena Kemppainen