Kilohaili & kimchi pitaleivät

Kilohaili & kimchi pitaleivät

Kilohailista ja kimchistä voit tehdä myös nopeaa ja helppoa tarjottavaa. Annoskokoa voit muunnella nälän tai maisteluhalun mukaan.  Kilohailikaviaari soveltuu myös sellaisenaan leivälle tai voileipäkakun tai uuniperunan täytteeksi.

Pitaleivät kilohaililla ja kimchillä

Kilohailikaviaari:

1 prk Old Riga savustettua kilohailia öljyssä (valutettuna 175 g)
1 punasipuli hienonnettuna
2-3 keitettyä kananmunaa
150 g smetanaa
mustapippuria myllystä
1 dl tillisilppua
tai punasipulin varsia hienonnettuna

Grillattu paprika-srirachamajoneesi:

3 Dovgan grillattua paprikaa valutettuna
1 tl sriracha-kastiketta
1 dl majoneesia

Lisäksi:
rukiisia pitaleipiä tai täysjyvä tortilla wrappeja
mausteista kimchi-kaalisalaattia valutettuna

Valmistus:

Valmista ensin kilohailikaviaari. Valuta kilohailit siivilässä hyvin. Riko kalojen rakenne kulhossa haarukalla. Hienonna myös kananmunat haarukalla ja lisää kalan joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Maista ja säädä maku. Anna vetäytyä viileässä ennen tarjoilua.

Soseuta majoneesia varten paprikat teholeikkurissa, lisää sose majoneesiin ja mausta srirachalla.

Lämmitä pitaleivät ja leikkaa puoliksi. Avaa taskuksi ja täytä makusi mukaan.
Vaihtoehtoisesti voit lämmitää tortilla wrapit. Kokoa maltillinen määrä aineksi keskelle, kääri tiiviiksi kääröksi, leikkaa puoliksi ja nauti majoneesikastikkeen kera!

Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi

Tortillat kilohaililla ja kimchillä

Tallenna