Kilohaili-perunat rucolapedillä
Kilohaili on maukas kalasäilyke, joka taipuu moneen ruokaa.
Kala on tärkeä osa terveellistä sekä monipuolista ruokavaliota, kilohailista saat proteiinin lisäksi keholle hyviä omega-3 -rasvahappoja.
Helppo ja maukas arkiruoka syntyy kilohailiesta sekä perunoista. Kokeile ja tuo ruokapöytään uusia makuja.
Ainekset ja ohje (2 hengelle):
- 1 prk (250 g) Old riga Savustettu kilohaili tomaattikastikkeessa
tai paistettu kilohaili tomaatissa - 6 isohkoa perunaa
- mustapippuria myllystä
- juustoraastetta
- rucolaa, tilliä
- Creme fraichea, smetanaa tai muuta haluamaasi kastiketta
Kuori tarvittaessa perunat ja keitä kypsiksi.
Laita keitetyt perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja paina perunat hellästi kasaan esim. perunasurvimella. Aseta jokaisen perunan päälle 4-5 kilohailia (maun mukaan), käytä myös purkissa oleva tomaattikastike. Pyöräytä jokaiselle perunalle vähän mustapippuria myllystä .
Laita perunoiden päälle hieman juustoraastetta. Paista lopuksi perunoita 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä ja sulanut.
Tarjoile kilohaili-perunat ruoclapediltä ja nokareella creme faichea. Nauti!