Kilohaili-sipulipiirakka
Maukas kilohailipiirakka sopii moneen tilaisuuteen, illanistujaisiin, noutopöytään, rapujuhliin.
Ainekset & ohje
- 1 prk Old Riga savustettu kilohaili öljyssä
- 1 pkt (500g) voitaikina
- 2 sipulia
- nippu kevätsipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 2 kanamunaa
- 2 dl kermaa
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se n. 24 cm piirasvuoan päälle. Kuullota silputtu sipuli öljyssä ja lisää pannulle paloiteltu kevätsipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Levitä piirakkapohjalle valutetut kilohailit, tomaatit ja sipuliseos. Vispaa kanamuna ja kerma sekaisin, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Halutessasi voit ripotella päälle hieman juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kaunniin kullan ruskea. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.