Kilohailikaviaari
Herkullinen kilohailikaviaari on helppo valmistaa ja maistuu erinomaiselta tumman leivän sekä perunoiden kanssa.
Kilohaileista valmistat näyttävät leivät mökillä, kotona tai veneellä.
Kilohailipurkki säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, joten se on loistava tuote ottaa mukaan retkille ja pitää varalla kotikaapissa.
Ainekset:
- 1 prk (250 g) Old Riga savustettua kilohailia öljyssä
- 1 kokonainen kevätsipuli
- 3 keitettyä kananmunaa
- 150 g ranskankermaa, smetanaa tai majoneesia
- n. 1 dl silputtua tilliä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 1/2 tl pieniä kapriksia
- 1/2 tl mustapippuria
Tarjoa:
Varrasleipää, tummaa saaristolaisleipää, ruisnappeja tai uusia perunoita.
Valmistus:
Keitä kanamunat koviksi, n. 7 minuuttia. Valuta kilohailipurkista öljy pois.
Hienonna kulhossa kilohailit ja kananmunat haarukalla. Leikkaa kevätsipuli pieneksi silpuksi, voit myös hienontaa hieman kapriksia. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa.
Annostele kilohailikaviaari leipien päälle tai nauti uusien perunoiden kera.