Kilohailipasteijat tarjoavat täydellisen yhdistelmän suussa sulavaa voitaikinaa ja savustetun kilohailin aromikasta makua. Kuvittele herkullinen sekoitus savustettua kilohailia, ranskankermaa, tuoretta tilliä ja ruohosipulia, joka yhdistyy keitettyyn riisiin ja kananmuniin. Mausteena ripaus mustapippuria ja suolaa viimeistelevät tämän herkullisen täytteen.
16 pasteijaa
- 500 g voitaikinaa, 8 valmiiksi kaulittua levyä
- 1 prk Riga Gold Savustettu kilohaili öljyssä 185 g
- 2 rkl Ranskankermaa
- 2 rkl ruohosipulia
- 2 rkl tuoretta tilliä
- 2 keitettyä kananmunaa
- 1,5 dl keitettyä riisiä
- Mustapippuria myllystä
- 0,5 tl suolaa
- 1 muna voiteluun
Tee näin: Ota taikinalevyt sulamaan. Keitä kananmunat kypsiksi. Keitä riisi. Valuta ja pilko kilohailit sekä kananmunat pieniksi. Lisää joukkoon keitetty riisi, ranskankerma, ruohosipuli, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevyt puoliksi, syntyy taikinaneliöitä. Lisää taikinapuoliskoille täytettä ja taita pasteijat kolmioiksi. Painele pasteijat kiinni haarukalla, voitele munalla halutessasi ja paista uunin keksitasolla n. 15 min.