Kinuski-omenapilvi
Lumoavan herkullisessa kinuski-omenapilvessä maistuvat raikas omena ja herkullinen kinuski.
Resepti on mitoitettu ammattikeittiöön (40 palaa, GN1/1-65 (530x325x65 mm),
mutta voit tehdä kakusta kotikeittiöversion 23 cm rengasvuokaan puolittamalla raaka-aineiden määrän (määrät ohjeessa sulkeissa).
Kakkupohjan voi tehdä myös keksirouheesta ja sulatetusta voista, esim. 200 g gluteenittomia digestive-keksejä ja 50 g voisulaa.
Ainekset:
1 kpl valmis levykakkupohja
0,800 kg Dovgan kondensoitu maito (397g eli 1 prk)
0,500 kg tuorejuusto (250 g)
0,500 kg maitorahka (250 g)
1 l kuohukerma (5 dl)
4 tl vaniljasokeri (2 tl)
0,680 kg omenapaloja “Sharlotka” (340 g)
0,100 l omenamehu (0,5 dl)
0,018 kg liivate (5 liivatelehteä)
0,397 kg Dovgan karamellisoitu kondensoitu maito
0,140 kg mantelilastu, paahdettu (70 g)
Valmistus:
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Sekoita keskenään tuorejuusto, kondensoitu maito ja vatkaa sähkövatkaimella 4 minuutin ajan kunnes rakenne sakenee.
Lisää rahka, omena ja kääntele joukkoon kermavaahto, mehuun liotettu liivate sekä 70 g mantelilastuja.
Kaada vuokaan kakkupohjan päälle ja hyydytä kylmässä 24h. Leikkaa annospaloiksi ja koristele karamellisoidulla kondensoidulla maidolla ja mantelilastuilla.
Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi