Amerikkalaistyylinen kinuskijuustokakku
Amerikkalaistyylinen täyteläinen ja makeahko kinuskijuustokakku viimeistellään raikkailla marjoilla.
Kakku hyytyy ja kypsyy uunissa pehmeäksi ja suussa sulavaksi. Maistuu parhaimmalta hyvin viilennettynä ja seuraavana päivänä.
Kokeile supreherkullista reseptiä!
Marjoina voit käyttää mitä tahansa marjoja: mustikka, vadelma, punaherukat, puolukat, karpalot.
Ainekset ja ohje:
Pohja:
- 250 g Digestive-keksejä
- 80 g voisulaa
Täyte:
- 1 prk Dovgan karamellisoitu kondensoitu maito (valmista kinuskia)
- 500 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2,5 rkl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
- 2 kpl kananmunaa
Lisäksi
- Mustikoita (marjoja)
- Kinuskia
Lämmitä uuni 175 ℃ asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle.
Hienonna keksit. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa kulhossa tuorejuuston rakenne pehmeämmäksi, lisää joukkoon jauhot ja suola. Vatkaa. Lisää vanilja sekä kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää seokseen lopuksi kondensoitu karamellisoitu maito (jätä kinuskia hieman koristeluun) ja vatkaa kaikki tasaiseksi massaksi.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti, kunnes keskiosa on hyytynyt. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan.
Pyöräytä veistä kakun ja vuoan reunan välissä, jotta vuoka irtoaa jäähtymisen jälkeen paremmin. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt uunissa. Anna kakun vetäytyä 2–12 t.
Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä kakun päälle marjoja sekä kinuskiraitoja lopusta kinuskista.