Kinuskikermajäädyke 

Tämä jälkiruoka on täydellinen valinta joulun juhlapöytään. Sen valmistus on vaivatonta ja lopputulos todella herkullisen kinuskinen. Karamellisoitu kondensoitu maito ja vispikerma sekoitetaan luoden täyteläisen jäädykkeen, joka saa makunsa täyteläisestä kermasta ja makean kinuskisesta maidosta. Lisäksi uunissa paahdettu valkosuklaa antaa herkullisen rusehtavan säväyksen annokseen. Ripaus fudgea ja syötäviä kukkia kruunaavat tämän herkullisen jälkiruoan, joka tarjoillaan kauniisti kerrostettuna ja koristeltuna.

Kinuskikermajäädyke

4 annosta 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotettu kerma kondensoidun maidon sekaan nuolijalla kevyesti nostellen. Laita massa pakastettavaan astiaan ja pakasta vähintään kuusi tuntia välillä sekoittaen. 

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Murra valkosuklaalevy paloiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla n.30 minuuttia. Suklaa muuttuu rusehtavan väriseksi, kun se on valmista. 

Paloittele fudge pieniksi kuutioiksi. Riko veitsellä jäähtynyt suklaa muruiksi koristelua varten.  

Valitse mieluisasi tarjoiluastia esim. hillopurkki tai viinilasi. Ota jäädykemassa pakastimesta hetkeä ennen kasaamista pehmenemään.  

Aloita annoksen kokoaminen laittamalla rikottua suklaata astian pohjalle, lisää jäädykemassaa, kunnes lasi on täynnä. Koristele paahdetulla valkosuklaalla, fudgella ja syötävillä kukilla.  

Top vinkki! Pakasta tarjoiluastiasi ennen kasaamista, jotta annos säilyy kylmänä ja raikkaana!