Kinuskinen britakakku mansikoilla
Pohja:
- 175 g margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 4 keltuaista
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Marenki:
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
Kakun väliin:
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maitorahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 prk Kondensoitu maito karamellisoitu
- 1 litra mansikoita
- (Tuoretta minttua)
Tee näin: laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Sekoita kakkupohjan kuiva-aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja sekoita. Lisää maito sekä jauho-leivinjauheseos vuorotellen taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokeri samalla vatkaten. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle neliön muotoon ohueksi kerrokseksi, lisää päälle vatkattu marenki. Paista 20-25 min, tai niin kauan, kunnes marenkipinta on saanut väriä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokeri. Ota mansikoista kannat pois ja leikkaa paloiksi. Jaa kakkupohja neljään osaan. Siirrä yksi osa tarjoilulautaselle, lisää päälle ¼ täytteestä, 1/3 purkkia kondensoitua karamellisoitua maitoa sekä mansikoita. Toista kerrokset kaksi kertaa ja lisää vielä loput täytteet kakun päälle ja koristele mansikoilla ja tuoreella mintulla. Voit myös jakaa kakkupohjan kahtia ja lisätä väliin puolet täytteestä sekä puolet kondensoidusta karamellisoidusta maidosta sekä puolet mansikoista. Lisää tällöin kakun päälle ensin kondensoitu karamellisoitu maito, täyte sekä lopuksi mansikat päälle. Koristele tuoreilla mintun lehdillä.