Kreikkalainen Feta-Makrillisalaatti
Tässä ruokaisa salaatti joko illalliseksi, lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin. Mausteinen makrilli sopii mitä parhaimmin fetan kanssa, ohrasuurimot tuovat ruokaisuutta. Ripottele vielä päälle ihanan rouskuvia suolattuja auringonkukansiemeniä.
Ainekset ja ohje:
- 1 pss Dovgan -ohrasuurimoita
- 1 rkl Vegeta kasvisliemijauhetta ohrasuurimoiden keittämiseen
- 1 rkl oliiviöljyä ohrasuurimoiden joukkoon
- 1 prk Larsen Makrillihiutaleet Välimeren tapaan
- Lehtisalaattia
- 1 pkt aitoa fetajuustoa
- Pari kourallista kirsikkatomaatteja
- 1 pieni punasipuli
- ¾ dl Dovgan suolattuja auringonkukansiemeniä (kuori ennen syömistä)
Kastike:
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ sitruunanmehua
- ¼ tl suolaa
- Mustapippuria myllystä
Keitä Dovgan ohrasuurimopussi vedessä, johon on lisätty 1 rkl kasvisliemijauhetta. Siirrä suurimot kulhoon jäähtymään. Lisää joukkoon 1 rkl oliiviöljyä. Lisää jäähtyneiden suurimoiden joukkoon salaattia, murennettu feta, pilkottu punasipuli, pilkotut tomaatit ja päällimmäiseksi makrillit.
Sekoita kastikeainekset kulhossa ja kaada salaatin päälle. Lisää vielä auringonkukansiemeniä. Nauti!