Mansikka-raparperijäätelö
Mansikan ja raparperin makupari on ihana! Kaikissa raparperiherkuissa on aina kesän tuntua.
Nauti raparperipiirakan ja kinuskikastikkeen kera.
Kuva: Sarabettina
Ainekset ja ohje:
Mansikka-raparperihilloke
- 250 g raparperia
- 250 g mansikoita
- Puolikas vaniljatanko
- 0,5 dl vettä
- 2 dl hillosokeria
Kuori ja pilko raparperi. Pilko mansikat. Laita raparperit, mansikat, puolikas halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Keitä kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä n.10min. Jäähdytä, purkita ja laita jääkaappiin.
Mansikka-raparperijäätelö
- 4 dl kuohukermaa (4 dl)
- 1 prk Dovgan kondensoitu maito (makeutettu)
- 1,5 dl rahkaa
- 2 dl mansikka-raparperihilloketta
Jäätelömassa: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kondensoitu maito ja rahka, sekoita vielä hetki, kunnes jäätelömassa on kuohkeaa.
Lisää seokseen n. 1,5 dl mansikka-raparperihilloketta.
Kaada seos kannelliseen astiaan ja laita vielä n. 0,5 dl hilloketta seoksen pinnalle. Pakasta mieluiten yön yli.
Katso tästä myös mango-passionhedelmäjäätelön resepti. >>
Kuva: Sarabettina
Resepti pr-yhteistyö: Sarabettina