Mariannejäätelökakku

Mariannejäätelökakku

Raikas ja täyteläinen Mariannejäätelökakku on varma hitti kahvipöydässä.
Hurmaa vieraat tällä helpolla kakulla, jonka voit valmistaa jo edeltävänä iltana.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk (397g) Dovgan kondensoitua maitoa
  • 5 dl kuohukermaa
  • n. 150 g Mariannekarkkeja murskattuna / valmista rouhetta täytteeseen
  • n. 200 g Suklaakeksejä
  • 50 g voita

Valmista pohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi monitoimikoneella tai laita keksit pussiin ja murskaa esim. kaulimella. Sulata voi. Sekoita kulhossa sulanut voi ja keksinmurut keskenään.
Pingota irtokakkuvuona pohjalle leivinpaperi ja kaada pohjaseos vuokaan. Tasoita ja laita jääkaappiin odottomaan. Sopiva vuoka 26-30 cm.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahdon joukkoon kondensoitu maito ja sekoita kevyesti tasaiseksi. Lisää Mariannekarkit seokseen, voit laittaa karkkeja oman mielesi mukaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita pakkaseen jäätymään. Anna jäätyä pakkasessa ainakin neljä tuntia, mielummin seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua, anna jäätelökakun seistä hetki huoneenlämmössä, jolloin leikkaaminen on helpompaa.