Maukas juusto-kilohailisalaatti
Ainekset:
- Miedosti maustettua juustoa 400-500 g (esim. Valio Oltermanni)
- 4 kpl keitettyjä kananmunia
- 1 purkki kilohailia (160 g)
- Provansal-majoneesia 350 ml
- kevätsipulia, tilliä, pippuria
Valmistusohjeet:
Avaa kilohailipurkki ja valuta öljy pois, ettei salaatista tule liian rasvaista.
Raasta juusto, pilko kanamunat ja sipuli. Kasaa salaatti kerroksittain:
1. kerros – puolet juustoraasteesta. Voitele kerros majoneesilla.
2. kerros – puolet kananmunista, mausta kevyesti pippurilla.
3. kerros – kilohaili kokonaisina paloina.
4. kerros – loput kananmunista, mausta kevyesti pippurilla.
5. kerros – loput juustoraasteesta. Voitele kerros majoneesilla.
Ripottele salaatin päälle pilkottua kevätsipulia hillitysti. Sipuli ei saa viedä koko
salaatin makua. Sipulin sijasta voit käyttää myös tilliä tai kokeile vaikka molempia.
Anna salaatin olla hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.