Herkullinen Hapankaalilaatikko
Syksy on sadonkorjuun aikaa, mutta kaalilaatikon valmistuksessa voi vähän oikaistakin. Euro-Eastin hapankaali taipuu mainiosti kaalilaatikon pohjaksi ja nopeuttaa ruoan valmistusta. Kokeile!
Ainekset ja ohje (6 annosta):
- 1 prk (680g) Euro-East hapankaalia
- 1 ½ dl riisiä
- 6 dl vettä
- 1 rkl kasvisfondia
- 2 rkl rypsiöljyä tai voita
- 1 iso sipuli
- 400 g jauhelihaa
- 2 munaa
- ¾ dl siirappia
- mustapippuria myllystä
- Koristeluun: lehtipersiljaa
Laita riisit ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen. Lisää fondi ja keitä, kunnes riisi on lähes kypsää. Seos on vielä löysää eikä kaikki neste ole imeytynyt.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rypsiöljy tai voi pannulla, lisää sipuli ja jauheliha. Paista kypsäksi käännellen.
Laita seokseen riisi nesteineen, hapankaali, rikotut munat, siirappi ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on sopivan kiinteää. Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoa seuraksi puolukkahilloa. Nauti ihanista syksynmauista!
Resepti ja kuva: Kati Jaakonen, Hellapoliisi