Mehevä Moussaka

Moussaka

Moussaka on tuttu Kreikasta. Se on melkein kuin lasagne, mutta pastan sijaan ruoassa on perunaa ja munakoisoa. Munakoison sijaan voit käyttää ateriassa Euro-Eastin valmiita kastikkeita munakoisoa chilikastikkeessa tai paprika-munakoisotahnaa.
Tämä nopeuttaa ruoanvalmistusta ja saat herkullisen mehevän aterian.

Ainekset ja ohje (4-6 annosta):

  • 1 prk 530 g Dovgan Munakoisoa chilikastikkeessa TAI 2 purkkia (2 x 250 g) Deroni Ajvar paprika-munakoisotahnaa
  • 4 keskikokoista perunaa, jauhoinen lajike
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g karitsan- tai naudan jauhelihaa / kasvisversio esim. mifu, härkis
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Valkokastike:

  • 40 g voita tai margariinia
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmunankeltuainen

Kuori perunat ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi. Paista niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes alkavat kypsyä. Nosta sivuun. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla.

Valmista valkokastike. Sulata voi tai margariini kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, älä ruskista. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta valmis kastike suolalla ja sekoita joukkoon kananmunankeltuainen.

Laita perunat reunalliseen uunivuokaan. Levitä päälle puolet jauhelihasta. Levitä jauhelihatäytteen päälle Dovgan munakoisotäyte, loput jauhelihasta ja lopuksi valkokastike.

Kypsennä ruokaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Nauti!

Resepti ja kuva: Kati JaakonenHellapoliisi