Omena-korvapuustit
Pulla on aina ihanaa tarjottavaa. Tuunaa perinteisiä korvapuusteja Sharlotka omenapaloilla.
Ainekset ja ohje:
- Pullataikina
- 1 prk (340g) Sharlotka omenapalat
- voita
- kanelia
- sokeria
Valmista pullataikina.
Pullatakina ohje:
½ l maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 ½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemumma
14 dl (900g) vehnäjauhoja
200 g voita tai leivontamargariinia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina levyksi, voit halutessasi jakaa taikinan kahtia ennen kaulimista.
Levitä taikinalevylle pehmennyttä voita, ripottele kanelia sekä sokeria ja Sharlotka omenapalat
Kääri taikinalevy varovasti rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullasta kiekkoja tai vinottain kolmikulmaisia paloja, tällöin nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas.
Kohota pullia hetki liinan alla. Voitele pullat kanamunalla.
Paista pullia 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, pullan koosta riippuen.