Omenagranola

Omenagranola

Granola on terveellinen aamu- tai välipala, johon voit käyttää mitä tahansa pähkinöitä, siemeniä ja hiutaleita. Herkullinen maku syntyy auringonkukkaöljystä, granaattiomenakastikkeesta sekä omenapaloista.

Tarvitset:
1 l kaurahiutaleita
4 dl (n. 250 g) pähkinöitä
4 dl siemeniä (esim. pellava, auringonkukka, kurpitsa, seesami)
2 dl kylmäpuristettua neitsytauringonkukkaöljyä
1 dl granaattiomenasiirappia
3 dl Sharlotka-omenapaloja
1,5 tl suolaa
2 tl kanelia

n. 2 dl kuivattuja hedelmäpaloja maun mukaan (valmiiseen granolaan)

Valmistus: 
Jos haluat, voit ensin rouhia pähkinöitä hieman tai käyttää ne kokonaisina. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja levitä uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa 180°C) n. 25-40 minuuttia aina välillä käännellen kunnes granola on kultaisen väristä. Lisää kuivatut hedelmäpalat kun granola on jäähtynyt.

Valmis granola säilyy tiiviissä purkissa huoneenlämmössä pari kuukautta.