Paistettua possua kaalilla

Haudutettua hapankaali & paistettua possua

Hapankaalia voi  käyttää ruoanvalmistukseen tuoreen kaalin tavoin.
Patoja, keittoja ja paistoksia, jotka ovat valmistettu hapankaalista kannattaa hauduttaa liedellä tai uunissa pitkään, jotta kaalista tulee ihanan maukasta ja täyteläistä. Jos et halua ruokaan kovin hapanta makua, voi kaalin huuhtoa ja valuttaa hyvin ennen kypsentämistä.

Ainekset:

  • Possun uunifileetä n. 1,2 kg
  • Euro-East hapankaalta n. 400g / maun mukaan
  • Sipuli 1 kpl
  • Voita, margariinia tai öljyä
  • Suolaa ja pippuria, muita haluamasi mausteita tai yrttejä

Valmistusohjeet:

Leikkaa possun uunifileestä tasapaksuja pihvejä, nuiji pihvit tasaisiksi ja mausta ne. Kuumenna rasva pannussa ja esipaista pihvit nopeasti. Laita esipaistetut pihvit uunivuokaan tasaisesti.

Huuhtele hapankaali muutaman kerran vedellä ja hienonna sipuli, jonka jälkeen paista molemmat pannussa kevyesti. Levitä hapankaalisipuliseos pihvien päälle vuokaan ja peitä vuoka kannella tai foliolla.

Paista uunissa 200°C noin tunnin verran. Kunnes hapankaali on pehmeää ja mehukasta. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Tiesitkö?

Hapattaminen on vanha tapa säilöä vihanneksia. Hapankaali on yksi niistä. Hapankaali on myös erittäin hyväksi terveydelle. Korkea C-vitamiinipitoisuus säilyy hapanvalmisteissa hyvin ja maitohappobakteerit auttavat pitämään suoliston hyvässä kunnossa, joten voit unohtaa kaikennäköiset pillerit jotka pitävät vatsan terveenä ja ehkäisevät mahahaavalta. Lisäksi hapankaali antaa kiiltoa hiuksiin, pitää kynnet vahvoina, vahvistaa immuunijärjestelmää ja säätelee aineenvaihduntaa.

Tallenna