Paistetut nuudelit kimchillä

Kimchi fried noodles / Paistetut nuudelit kimchillä

Paistetut nuudelit korealaiseen tapaan on lempeän tulinen ja tekee hyvää vatsalle. Mikä parasta, ruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa. Nuudeliruoat ovat käteviä, helppoja ja edullisia arjen pelastajia. Kokeile herkullista reseptiä!

Ainekset ja ohje:

4 hengelle, valmistusaika 20 min

  • 400 g Euro-East Kimchi -salaattia
  • 3 levyä nuudeleita (á noin 60 g), esim. Reeva/ Rollton
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 2 porkkanaa
  • 150 g sokeriherneitä (sugar snaps)
  • 4 kananmunaa *
  • 1 ruukku korianteria
  • kourallinen cashewpähkinöitä

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl Gruzia-chili-valkosipulitahnaa (tai muuta tulista chilitahnaa)
  • 1/2 tl (n. 1 cm) raastettua inkivääriä
  • puolikkaan limen mehu

Valmistusohjeet:

  • Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Huuhtele sokeriherneet, silppua kaksi kevätsipulin vartta, kuori ja suikaloi porkkanat. Tee porkkanasta ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
  • Kuumenna wokkipannu ja paista kasviksia seesamiöljyssä. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista kastiketta ja paista vielä hetki.
  • Lisää pannulle valutetut nuudelit, kimchi sekä loput kastikkeesta. Kuumenna, kunnes kastike on imeytynyt nuudeleihin.
  • Annostele ruoka lautasille ja paista toisella paistinpannulla annoksien päälle kananmunat, niin että keltuainen jää löysäksi.
  • Viimeistele annokset kevätsipulilla, korianterilla ja cashewpähkinöillä.

*Reseptistä saat täysin vegaanisen jättämällä kananmunan pois tai korvaamalla sen esimerkiksi tofulla.

Reseptikuvat: Mini Visuals