Itäeurooppalaisen keittiön klassikko: pelmenit

Pelmenit – laadukas pikaruoka

Pelmenit ovat itäeurooppalaisen keittiön klassikko . Nämä taikinanyytit täytetään yleensä joko lihalla, sienillä tai kasviksilla. Pelmenitaikina valmistetaan kovasta vehnästä, joka pysyy keittäessä hyvin koossa.

Samantapaisia täytettyjä taikinanyyttejä tarjoillaan Kiinan lisäksi monissa muissakin Aasian maissa. Myös italialaisilla on omat raviolinsa ja puolalaisilla piroshkit, joiden täytteenä voidaan käyttää rahkaa ja marjojakin.

Edelleenkin pelmenit ovat vastustamaton herkku, jonka valmistus yhdessä koko perheen kanssa on mukava tapa. Pelmenitalkoisiin osallistuvat niin nuoret kuin vanhat ja herkulliset nyytit syntyvät näin pikavauhtia. Päivän päätteeksi pakastettavaksi voi olla tuhansia pelmenejä, jotka voi kätevästi sulattaa tarpeen mukaan.

Pakastetut pelmenit – nopea valmistaa

Kaupan pakastealtaasta löytyvät pelmenit on oiva pikaruoka, jota voi muunnella loputtomasti. Maun ja helppouden takia pelmeneistä on tullut monien lempiruoka.

Pakastetut pelmenit säilyvät pitkään ja valmistuvat viidessä minuutissa, joten ne ovat myös hyvä hätävara pakkasessa.

Pelmenit keitetään kuten pasta: runsaassa vedessä, joka suolataan (2 l vettä + n. 1 rkl suolaa). Tarkista sopiva suola maistamalla keitinvettä.

Pelmenit lisätään jäisinä suoraan kiehuvaan veteen – niitä ei pidä sulattaa. Kun vesi kiehuu uudelleen, lisää muutama laakerinlehti. Anna pelmenien kiehua kannen alla ja sekoita välillä varovasti esim. lusikalla, jotta pelmenit eivät tartu kiinni toisiinsa.

Pelmenit ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan ja väri muuttuu vaaleammaksi. Tähän menee n. 5 minuuttia. Poista valmiit pelmenit vedestä esim. reikäkauhalla

Taschki-pelmenit on valmistettu Saksassa korkealaatuisista raaka-aineista ja ilman lisäaineita. Pelmenit kuuluvat hyvin varusteltujen K- ja S-kauppojen valikoimiin ja ne löytyvät pakastealtaasta.

Pelmenien tarjoilu

Vedessä tai lihaliemessä keitetyt pelmenit on helppo ja suosittu tapa tarjoilla pelmenit. Hyvin suolattuun keitinveteen voi lisätä myös laakerinlehtiä, pippuria tai muita mausteita. Keittämisen lisäksi suosittelemme kokeilemaan pelmeneitä myös paistettuna, friteerattuna, keitoissa tai valmista herkullinen pelmenilasagne.

Pelmenit ovat mainiota pikaruokaa, joilla saat helposti vaihtelua arkeen.

Mitä tarjota pelmenien kanssa?

Valmiit pelmenit tarjoillaan usein smetanan, sulatetun voin ja venäläisten suolakurkkujen kera. Herkullisten pelmenien kylkeen sopii myös Adjika tai Gruzia chilitahna. Monenlaiset kastikkeet, kuten kermaiset sienikastikkeet, ovat myös suosittu vaihtoehto tarjoiluun.

Tallenna

Tallenna