Tämä herkku on mahtava tapa päättää jouluateria! Se on täynnä joulun makua ja helppo valmistaa etukäteen, joten voit keskittyä nauttimaan joulun tunnelmasta ilman suurta valmisteluaikaa. Valmistat tämän alle puolessa tunnissa kunhan teet jäädykemassan edellisenä iltana.
4 annosta
- 2,5dl vispikermaa
- 1 prk (397g) Dovgan kondensoitu maitoa, makeutettu
- 50g Piparkakkuja
- Karpaloita ja piparkakkuja koristeluun
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotettu kerma kondensoidun maidon sekaan nuolijalla kevyesti nostellen. Laita massa pakastettavaan astiaan ja pakasta vähintään kuusi tuntia välillä sekoittaen.
Riko piparkakut muruksi. Valitse mieluisasi tarjoiluastia esim. hillopurkki tai viinilasi.
Ota jäädykemassa pakastimesta hetkeä ennen kasaamista pehmenemään. Aloita annoksen kokoaminen laittamalla piparkakkumurua astian pohjalle, lisää jäädykemassa ja karpaloita. Toista tarvittaessa, kunnes tarjoiluastia tulee täyteen ja on näyttävän näköinen. Koristele piparkakuilla ja karpaloilla. Tarjoile ja nauti!
Top vinkki! Pakasta tarjoiluastiasi ennen kasaamista, jotta annos säilyy kylmänä ja raikkaana!